El Futur és Ara 2023

Som una gran aliança per la transició energètica

10 de juny 2023

CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
c/de Montalegre, 5

El futur és ara jornada de 2023

Programa 2023

10.00 h Benvinguda

10.05 h – Presentacions d’eixos temàtics

– Reduir les emissions, els consums i els residus. Jaume Terradas, catedràtic d’ecologia i fundador del CREAF.

– Accelerar la descarbonització de l’energia i els transports. Juan Requejo, economista, geògraf i consultor de planificació i territori.

– Conservar i recuperar la biodiversitat dels ecosistemes clau. Cristina Sánchez, presidenta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

Torn de preguntes

11.00 h – Espectacle (Companyia d’improvisació teatral Impro Acatomba)

11.20 h – Presentacions d’eixos temàtics

– Transició justa a la sostenibilitat en els àmbits social, intergeneracional i internacional. Joaquín Nieto, especialista en treball, transició justa i transformació del model econòmic i membre del Consejo de Desarrollo Sostenible para la Agenda 2030.

– Fulls de ruta, recursos i retiment de comptes de les institucions públiques i del sector privat. Isabel Pont, doctora en Dret especialitzada en dret ambiental i de la sostenibilitat i directora de l’ICTA-UAB.

– Adaptació i resposta a les emergències de la crisi climàtica (aigua, calor, electricitat, etc.). Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d’IS GLOBAL.

– Estils de vida basats en la frugalitat, la felicitat, l’empatia i el futur compartit. Martí Pardo i Sara Santana, activistes climàtics.

Torn de preguntes

12.30 h – Clausura de l’acte

Documentació jornada

Clips